torstai 18. toukokuuta 2023

Luonnontiede-ilta 11.5.

 Keskiviikkona 11.5. järjestimme kaikille lukiomme luonnontieteistä ja teknologiasta kiinnostuneille opiskelijoille luonnontiede- ja tekniikka-aiheisen tapahtuman. Aloitimme pitsatarjoilulla koulun ruokalassa ja sen jälkeen ohjelmassa oli kiertää joukkueina Seppo io-ohjelmalla laadittuja tehtävärasteja kaupungilla. Parhaat tietäjät toki palkittiin hienoilla palkinnoilla. Tehtäväradan jälkeen lukiomme Taiga Sat-tiimi esitteli projektiaan ja kertoi kilpailumatkastaan Vaasaan. Tämän jälkeen opiskelijat valitsivat mieleisiään työpajoja, johon osallistuivat. Loppuilta sujuikin mukavan tekemisen ja yhdessäolon merkeissä. Palataan seuraavien kuvien myötä vielä illan kulkuun:

LUMA-illoissamme jo perinteeksi on muodostunut, että vatsat täytetään ensin, jotta jaksaa. Opeporukalla paistetut pitsat maistuivat tälläkin kertaa.

Tehtäväradan rasteja ja joukkueiden etenemistä saattoi seurata Seppo io - sovelluksesta.

Tässä tehtäväradan parhailla pisteillä suorittanut joukkue Terapia,
jonka jäsenet saivat Kotipizzan lahjakortit.

Tasapistein joukkueet Karhukopla (yllä) ja Apina sijoittuivat toiseksi. Heidät palkittiin Kokkolan suomalaisen lukion logolla varustetuilla lippiksillä. Nämä lippikset olivat ihka ensimmäiset luovutettavat lukiomme lippikset.

 

Lukiomme viiden opiskelijan tiimi lehtori Erkko Saviaron ohjaamana osallistui Euroopan avaruusjärjestön järjestämään tölkkisatelliittikisaan. He ovat suunnitelleet satelliittiaan syksystä saakka ja projekti huipentui nyt keväällä kansalliseen loppukilpailuun Vaasassa. Projektiryhmään kuuluivat vasemmalta lukion Senja Hosionaho, Olivia Komulainen, Alex Hyytinen, Ville Ikola ja Neea Oinas, joka oli estynyt olemaan tässä esittelyssä mukana. Opiskelijoille projekti on ollut hieno ja monella tapaa opettavainen kokemus, jota he suosittelevat muillekin, kun syksyllä aloitetaan jälleen uuden projektin valmistelu.

Satelliitin tulee mahtua tietyn kokoiseen tölkkiin. Satelliitti kuljetetaan taivaalle raketin avulla. TaigaSat ryhmän satelliitti saavutti noin 350 metrin korkeuden ja matkallaan maanpinnalle se mittasi mm. ilmanpainetta, lämpötilaa, kosteutta sekä analysoi infrapunakameran avulla
 ympäristövaikutuksia kasvillisuuteen.


Iltamme jatkui mieluisan puuhastelun merkeissä. Tässä työpajassa oli mahdollista rakentaa kevyt lennokki ohjeiden mukaan.

Olivia ja Senja keskittyneinä lennokin rakenteisiin.


Käsillä tekeminen on hyvää vastapainoa normaalille koulutyölle, jossa käytetään paljon tietokonetta.

Origami-työpisteeltä löytyi ohjeita helppojen origamihahmojen taitteluun. Tässä kettu.

Origamiperhosia

ja tässä on syntymässä sydän.

Tietokonepelien harrastajille oli oma työpisteensä.

Myös perinteiset lautapelit olivat suosittuja.

Olipas taas kiva hengailla kavereiden kanssa ja harrastaa luonnontieteitä yhdessä. Syksyllä jatkamme LUMATEK-tapahtuman merkeissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti