Perjantaina 2.9. saimme lukiolle uskonnon tunneille vieraaksi oppilaitospappi Juuso Pylkkäsen. Juuso kertoi ykkösten UE1 ja kakkosten UE2 –ryhmille teologian opiskelusta, ylipäänsä yliopisto-opiskelusta ja papin työnkuvasta. Juuso toimii tällä hetkellä Kokkolan seurakuntayhtymällä oppilaitospastorina. Juuso on itse Kokkolan kasvatteja ja opiskellut näiden seinien sisällä, valmistuen ylioppilaaksi keväällä 2016.
Juuso Pylkkänen
Opimme teologian opiskelun olevan kaikkea muuta kuin kristillisen opin ulkolukua tai kastetilaisuuden demonstrointia. Teologi voi opiskella klassisia kieliä, kuten hepreaa, latinaa ja kreikkaa. Uskontotieteen kursseilla voi tutkia vaikkapa kristinuskon pelastuskäsityksen ilmenemistä Avengers-elokuvissa, ja gradussa voi syventyä vaikkapa hengellisyyden kokemuksiin rippileirillä.
Ammatillisia näkymiä teologian opiskelijalla löytyy maan ja taivaan väliltä - papin työn lisäksi on aineenopettajan, asiantuntijan, toimittajan, diplomaatin ja tutkijan uramahdollisuudet. Teologiaa voi opiskella Helsingissä, Turussa ja Joensuussa, ja opinnoissa on vapaus tehdä erilaisia painotuksia omien mielenkiinnon kohteiden mukaan.
Teologian opiskelu onkin hyvin laaja kokonaisuus, johon sisältyy poikkitieteellisesti historian, filosofian, yhteiskuntatieteiden ja psykologian lähestymistapoja. Miksi-kysymyksen esittäminen on tieteissä, myös teologiassa, suotavaa.
Lopuksi opiskelijat saivat esittää Juusolle mieltään askarruttavia kysymyksiä nimettömästi, ja niihin kaikkiin saatiin Juusolta vastaus. Moni asia mietitytti, kuten papin työhön vaadittavat ominaisuudet, kanditutkielman sivumäärä, miten rakentaa hyvä saarna, onko Helsinki hyvä jatko-opiskelukaupunki, saako pappi hyvää palkkaa, miltä fiiliksiä ihmisen hautaaminen herättää...
Juuso esitteli polkunsa abista papiksi, eikä huumoriakaan esityksestä puuttunut. Saimme tietää, että myös Villieläin -biisiä sopii siteerata saarnassa, kunhan asiassa pysytään noin muuten.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti